Festiwalowy brunch w Ślepym Zaułku
26 lipca (niedziela) godz. 11.30
czas trwania: 3 godziny
Ślepy Zaułek (Św. Antoniego 2/4)
cena brunchu 35 zł/os. (cena obejmuje jedzenie oraz napoje)
Dobre kino i dobra kuchnia mogą iść ze sobą w parze i doskonale się uzupełniać. Podczas tegorocznej edycji festiwalu T-Mobile Nowe Horyzonty, przygotowaliśmy niezwykle smaczne propozycje – oprócz tych filmowych, również kulinarne. Zapraszamy na niedzielny brunch, który odbędzie się 26 lipca w restauracji Ślepy Zaułek, św. Antoniego 2/4 ( Pasaż Pokoyhof ) i potrwa trzy godziny: od 11.30 do 14.30. Proponujemy prosty, świeży i lekki bufet - pełen najlepszej jakości mięs, ryb, warzyw oraz własnoręcznie przygotowanego pieczywa i ciast. Ze względu na porę serwowane przez nas dania idealnie sprawdzą się jako przekąska pomiędzy seansami.
Potrawy przygotuje Justyna Słupska Kartaczowska - szefowa kuchni hotelu Monopol, która swoje doświadczenie zdobywała w renomowanych restauracjach w Polsce oraz we Francji (między innymi w restauracji La Palme d'Or wyróżnionej dwiema gwiazdkami w przewodniku Michelin). Pomagać jej będą: Aneta Gołdys, szefowa gastronomii w Kinie Nowe Horyzonty oraz Jakub Gutek, pasjonat kuchni i początkujący.
MENU
Sałatka z kolorowych pomidorów
Tabouleh z pomidorami, ogórkiem, bobem i natką pietruszki
Sałatka z rukoli z malinami i parmezanem, sos balsamiczny
Sałatka z buraków z czerwonym szczawiem
Szpinak, sos musztardowy, boczniaki, parmezan
Botwina, szpinak, sos agrestowy, czarne i czerwone porzeczki, pestki dyni, kozi ser
Sałatka z pęczaku z cukinią, bakłażanem i suszonymi pomidorami
Sałatka ze śledzi, z ziemniakami, ogórkami małosolnymi i koprem
Sałata Cezar z kurczakiem
Gazpacho
Chłodnik z ogórka z miętą, bazylią, z melonem i chilli
Quiche ze szpinakiem i łososiem
Quiche lottarine
Quiche z kozim serem
Ratatouille
Ravioli z bobem, ricottą i miętą
Tarta cytrynowa z jagodami
Tarta z truskawkami
Chłodnik z melona z anyżem
Chłodnik z czereśni
Brownie
Ciasto drożdżowe z cynamonem
Focaccia z rozmarynem
Chleb z ziarnami i czarnuszką
Bułki
Brioche/chałka
Dobry Materiał, woda, kawa, herbata
Bilety na brunch kupować można w bistro Ślepy Zaułek (Wrocław, św. Antoniego 2/4) lub dokonując przelewu na nr konta: 32 1240 6768 1111 0010 5903 6396 (WROCLOFT, św. Antoniego, 50-073). W przypadku przelewu prosimy informację na adres slepyzaulek@gmail.com. W odpowiedzi otrzymają Państwo załączony do e-maila bilet, który należy okazać przy wejściu na brunch.